Foto's gekregen van Jan
do 30 okt 2003, 21:10
Honderden vleermuizen bevolken Tsjechische flat
do 28 aug 2003, 10:58

PLZEN - Een Tsjechische vrouw is bij haar thuiskomst na een vakantie onaangenaam verrast door ongeveer vijfhonderd vleermuizen in haar flat in Plzen. Op het moment dat ze haar voordeur opendeed, vloog een vleermuis langs haar hoofd, vertelde Jana Sestakova donderdag aan het Tsjechische persburau Novinky.

Volgens een medewerker van de ongediertebestrijding hingen de vleermuizen aan het plafond en in de gordijnen en verborgen de diertjes zich achter schilderijen aan de muur. De grond was bezaaid met vleermuizenpoep. "Het interieur van de flat zag er echt uit als een horrorfilm."

De vrouw had tijdens haar vakantie van twee weken enkele ramen laten openstaan voor de ventilatie. Ze is inmiddels op zoek naar een andere woning.


Ontsnapte alligator maakt ochtendwandeling in Praag
do 21 aug 2003, 13:45

PRAAG - Vroege vogels die stonden te wachten bij een bushalte in de Tsjechische hoofdstad Praag kregen donderdag de schrik van hun leven, toen ineens een 1,5 meter lange alligator voorbij kwam lopen.

Volgens de politie was het reptiel uit een nabijgelegen appartement ontsnapt. Met behulp van enkele professionele dierenvangers kreeg de politie het beest te pakken. Het reptiel is ondergebracht in een dierentuin. Een onderzoek moet uitwijzen of de alligator afkomstig is uit een illegale fokkerij.